Curator: Tiiu Meiner & Rawad Baaklini  Kunstenaars: Bruno Baietto, Diana Al-Halabi, Elia Nurvista, Hala Tawil, Rikkert Paauw, Johanna Seelemann & Björn Steinar Blumenstein, Micheline Nahra, Seasonal Neighbours and Amanny Ahmad. Met een rommelende maag zitten we aan tafel - At the Table. Maar de rommelende geluiden worden niet alleen veroorzaakt door eetlust. Het zijn de weerklanken van wereldhandel, politieke machteloosheid, koloniale geschiedenissen en onbehulpzame maatschappelijke normen. Voedsel heeft ons leven altijd in zijn greep - zowel het gebrek als de overvloed ervan. Het overkoepelende thema van de kunstwerken in deze tentoonstelling is ons lichaam dat voortdurend voedsel nodig heeft. Openhartige verhalen onthullen de veelzijdige herkomst van onze dagelijkse ingrediënten. Hoe gaat ons lichaam om met voedsel en de wereld om ons heen? De werken zetten ons aan om stil te staan bij de intellectuele en lichamelijke vertering waaraan we voortdurend deelnemen, aangezien we kunstwerken net als voedsel ‘metaboliseren’. At the Table is een reactie op hoe wij, als eters, de politiek van onze voedsel infrastructuur consumeren. Van de Aarde tot aan onze mond is eten een collectieve handeling die ons confronteert met onze onontkoombare afhankelijkheid van elkaar. In At The Table krijg je eetbare kunstwerken voorgeschoteld. Ook kun je meedoen aan ‘food events’ waarin je aan tafel een spoor van kruimels achter laat, waar anderen zich mee kunnen voeden. De tentoonstelling At the Table gaat gepaard met drie verschillende ‘food happenings’ die verschillende eetlus­ ten behandelen. Tijdens de opening, organiseert Micheline Nahra een eet­ ervaring gebaseerd op de paradox van de diplomatieke wereld. Voor Brandstof, presenteert Seasonal Neighbours diep­ gaand onderzoek over migranten in de agrarische sector die ons het hele jaar door van vers voedsel voorzien. Tijdens Natafelen, verzorgt Amanny Ahmad een Palestijns diner met ingrediënten uit zowel geïndustrialiseerde en natuurlijke landschappen.
24 May 2023
Brandstof: Speaking of Land and Seasons door Seasonal Neighbours

Speaking of Land and Seasons | Verhalen over hedendaagse landbouw en veldwerk door Seasonal Neighbours

Duik in de tentoonstelling At the Table tijdens ons verdiepende programma Brandstof op woensdag 24 mei. Voor deze avond hebben de curatoren Tiiu Meiner en Rawad Baaklini het collectief Seasonal Neighbours uitgenodigd om in vier delen verhalen te vertellen over de deelname aan de seizoensgebonden landbouwcyclus.

Anastasia, Ioana, Max en Yacinth delen hun ervaringen over hun werk als plukkers in België en Nederland. Aan de hand van een reeks voorwerpen die verband houden met hun veldwerk, snijden zij aspecten van seizoensgebondenheid, arbeid, samenwonen en land aan. Ook tonen ze hoe hun ervaringen hun creatieve onderzoek hebben beïnvloed. Deze editie van Brandstof wordt interactief – het publiek wordt betrokken in een reflectieve discussie over het werken in en de realiteit van de landbouw vandaag, en de uitdagingen van het vermijden van extractivistische praktijken voor kunstenaars en expositieruimtes.

Het evenement omvat een op verhalen geïnspireerd diner.

Menu:
Borscht | Bietensoep met ingemaakte groenten
Dolmas | Gevulde bladeren met rijst, wilde kruiden en noten
Gegrilde aubergines | Geserveerd met wilde kruiden en bloemen
Aardbeiensalade

Entree: € 5,00

24 May: 19:00
Garage Rotterdam
8 Jun 2023
Garage Café 2.2

Garage Café is een test-site-met-publiek voor experiment, onderzoeksprojecten, nieuwe samenwerkingen, performances en alle andere soorten artistiek werk.

Garage Café #2.2 opent op 8 juni weer haar deuren voor 5 presentaties en performances van 10 minuten, met eten, drinken en tijd om te discussiëren.

Sprekers: Cemre Kara, Ali Rıza, Atakan Gür and Metincan Güzel, Blise Orr, Ciska Mei & Alma Kim.

08 Jun: 18:00
Garage Rotterdam
7 Jul 2023
Natafelen: Palestijns diner door Amanny Ahmad

Natafelen met Amanny Ahmad is uitverkocht!

De tentoonstelling At the Table gaat gepaard met drie verschillende ‘food happenings’ die verschillende eetlus­ten behandelen. Tijdens Natafelen, verzorgt Amanny Ahmad een Palestijns diner met ingrediënten uit zowel geïndustrialiseerde en natuurlijke landschappen.

‘Ifrich : Rub’

Garage Rotterdam nodigt je uit voor Natafelen, het laatste diner binnen de tentoonstelling At the Table samen met chef en kunstenaar Amanny Ahmad. ‘Ifrich : Rub’ is een verkenning van onze relatie tot het land, gepresenteerd in de vorm van een familie-diner. Door de lens van Amanny’s Palestijnse roots presenteert Amanny Ahmad een maaltijd samen met geluiden, beelden en tekst die de onderlinge verbondenheid van ons lichaam met de landschappen die ons in leven houden onderzoeken. De recepten zijn zowel een verslag als manifestatie van verzet en overleving in Palestina, niet alleen door hun ingrediënten, maar ook door de verhalen van de mensen en zaden die ze verzorgen.

Amanny Ahmad is een Palestijns-Amerikaanse kunstenares, chef-kok, landwerker en volkskruidenkundige, die momenteel woont in de hooggelegen woestijn van het land van de pueblo’s, Taos, New Mexico. In haar op onderzoek gebaseerde praktijk bestudeert ze kleine en grote dingen: het ontwerpen van hele systemen, voedsel als taal, land als leven, historische en hedendaagse relaties tussen mensen en niet-mensen, plantkunde, mycologie, inheemse culinaire tradities en het gebruik van planten, geschiedenissen van verzet; en hoe deze onderwerpen ons iets kunnen leren over het behoud, overleven in en het maken van een wereld. Haar onderzoek vormt zichzelf in woorden, foto’s, objecten, tuinontwerp, fermentatie, kruidengeneesmiddelen, en het meest publiekelijk: grootschalige maaltijden. Maaltijden die vaak gekookt zijn boven levend vuur, waarin wilde ingrediënten zijn verwerkt. In, op, van en met het land zijn is haar grootste prioriteit en vreugde.

Viergangendiner €50,-
Bijpassend wijnarrangement €30,-

Wilt u een plek aan onze dinertafel reserveren? Stuur een mail naar info@garagerotterdam.nl

07 Jul: 18:00
Garage Rotterdam